Kapel Hotel Arena in ere hersteld

Kapel Hotel Arena in ere hersteld

Paul Hermanides heeft met zijn bedrijf Amsterdam Village Company zich gericht op de locatie waar hij zijn horecagroep ooit mee begon: Hotel Arena. Die locatie ondergaat de komende tijd een indrukwekkende metamorfose. De eerste fase van dit project is alvast gerealiseerd: de oplevering van de Kapel.

Hotel Arena wordt uitgebreid met een nieuwe hotelvleugel en twee grote moderne paviljoens met een café/restaurant en ruimte voor vergaderingen en evenementen. Het ontwerp voor de nieuwe hotelvleugel borduurt voort op het oorspronkelijke plan van architect Adrianus Bleijs uit 1886. De eerste stap binnen het bouwproces was de conservering en het herstel van de oude Sint Elisabeth Kapel aan de binnenkant die vorige week is voltooid. De oude kapel, beter bekend als ‘Club Arena’, werd middels een grootschalige restauratie in ere hersteld door het terughalen van de oude gebrandschilderde glas in lood ramen.

De Kapel

De Kapel zal niet langer meer fungeren als ‘Club Arena’ of het zo geheten ‘ToNight’. Een vrijdagmiddagborrel of feestavond staan zeker nog in het vooruitzicht, maar zullen aangevuld worden met culturele ‘rand’ programmering. De afgelopen jaren is volgens Hermanides de kapel te veel een verhuurcentrum geworden. 'Je wilt hier een evenement organiseren? Hier heb je de sleutel'. In plaats daarvan willen we terug naar de inhoud en daarmee de 'ziel' weer terugbrengen in Hotel Arena. De Kapel zal met haar restauratie en restyling het eerste onderdeel zijn van een nieuw inspirerend bolwerk van vele activiteiten en evenementen.