Vierde grote hotelketen slachtoffer van cybercriminelen

Vierde grote hotelketen slachtoffer van cybercriminelen

Ook de systemen van Hyatt Hotels zijn getroffen door kwalijke software die betaalgegevens steelt. Het Amerikaanse concern ontdekte de zogeheten kassamalware drie weken geleden en heeft dat nu naar buiten gebracht.

Hyatt is daarmee de vierde grote hotelketen in korte tijd die het doelwit is geworden van cybercriminelen. Onlangs lieten Hilton en Starwood weten last te hebben van een soortgelijk probleem. Ook Trump Hotel Collection, de luxe hotelketen van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump, bevestigde de mogelijkheid van een inbreuk in de eigen computerbeveiliging.

Hotelketen

Het is niet duidelijk hoe lang de malware bij Hyatt actief is geweest en hoeveel van de 627 hotels van de internationale keten zijn geïnfecteerd. Een woordvoerder kon ook niet zeggen of de hackers erin zijn geslaagd om daadwerkelijk nummers van betaalkaarten te achterhalen. Klanten wordt wel geadviseerd goed hun afschrijvingen te checken. Hyatt heeft een beveiligingsbedrijf ingeschakeld om te helpen bij het verhelpen van het probleem.