AF&BM spreidt armen voor alle f&b professionals

AF&BM spreidt armen voor alle f&b professionals

Netwerkclub AF&BM (Association of Food & Beverage Management) was altijd voorbehouden voor f&b eindverantwoordelijken, die veelal ook in de hotellerie werkten. Na een wijziging in de statuten zijn ook niet-beslissingsbevoegden en niet-hotelmedewerkers welkom.

Per 1 januari 2016 bestaat AF&BM 25 jaar. Wat ooit begon als een informeel overlegverband tussen een paar f&b managers van Amsterdamse hotels is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk kennisnetwerk voor f&b professionals.

Toch leefde binnen de club, die door het jaar heen kennisevenementen en sociale samenkomsten organiseert, de wens om het profiel voor lidmaatschap verder op de schop te nemen. Na een bijzondere ledenvergadering zijn de statuten daartoe gewijzigd.

Veranderingen

Volgens voorzitter René Giel, die het niet als koerswijziging ziet maar als verbreding van zijn vereniging, zijn er enkele grote veranderingen. ‘Het was altijd zo dat alleen f&b eindverantwoordelijken lid konden worden. Maar ons netwerk kan juist waardevol zijn voor mensen die nog aan het begin van hun carrière staan of in between jobs zitten. Zij kunnen nu ook lid worden.’

Een tweede verandering is dat een lidmaatschap niet persé aan een bedrijf gekoppeld hoeft te zijn, iemand kan ook individueel lid worden. ‘We staan open voor iedereen die professioneel met eten en drinken bezig is.’

Bijeenkomsten

Komend jaar organiseert AF&BM onder meer bijeenkomsten over online gastbeleving, innovatie op gebied van duurzaamheid, leiderschap, beverage workshops en er is samenwerking met Chef’s Revolution van De Librije. Ook horen een tweedaags social event en een jaargala in januari tot de vaste programmaonderdelen.