Onder leiding van juryleden Bart de Pooter, Michelin Chef België - Roger Rassin, Executive Chef Amstel Hotel - Peter Bakker, culinair adviseur - Paul Udo, Hospitality Gilde en Felix Wilbrink, culinair journalist Telegraaf zijn 11 hotels uit Nederland, Frankrijk, Duitsland en België de strijd aangegaan om de eerste prijs en de grote wisselbeker.
Kookfabriek
De chefs van de IHG hotels hebben verschillende gerechten gepresenteerd aan de jury, bereid enkel uit ingrediënten die aanwezig zijn op de ‘markt’ in de Kookfabriek. Tegelijkertijd hebben de service teams wijn – spijs combinaties opgesteld en heeft er een wijn tasting plaatsgevonden. De European Culinary Trophy is inmiddels uitgegroeid tot een felbegeerde prijs onder koks en serviceteams van de IHG hotels. Volgend jaar zal de vijfde editie plaatsvinden, waarbij het evenement opgesteld wordt voor elk internationaal en nationaal hotel om aan mee te doen. De eerste prijs ging naar Crowne Plaza Amsterdam Schiphol, dankzij een culinair hoogstaande mix van seizoensproducten, vernieuwende bereidingswijze en een serviceteam dat uitstekende service bood aan haar gasten.