Hotel Okura eerste in Nederland met vijfsterren superior classificatie

Hotel Okura eerste in Nederland met vijfsterren superior classificatie

Tijdens het jaarlijkse gala van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is aan Hotel Okura Amsterdam het eerste sterrenschild overhandigd dat hoort bij de Europese Vijfsterren Superior rating. Daarmee is Hotel Okura Amsterdam het eerste hotel van Nederland dat deze hoogste classificatie ontvangt.

KHN heeft de officiële toewijzing van hotelsterren in Nederland onder haar hoede genomen. In 2016 vindt de overgang plaats van de Nederlandse naar de nieuwe Europese hotelsterrenclassificatie.

De Europese sterren onderscheiden zich onder andere door in elke categorie een Superior status toe te kennen aan hotels met onderscheidende faciliteiten. Hotel Okura Amsterdam heeft als eerste in Nederland besloten de overstap te maken naar de nieuwe Europese indeling.

Vergelijking

Voordeel van de hotelsterren ligt in een beoordeling van de aanwezige faciliteiten. Het geeft de gast de mogelijkheid een vergelijking te maken met andere hotels in Europa.

Hotel Okura Amsterdam behoort tot de best scorende hotels van Europa en mag de status Vijfsterren Superior dragen. General Manager Emmy Stoel reageert: ‘Hospitality, perfectie en uitmuntende service is wat ons drijft bij Hotel Okura Amsterdam. We zijn er ontzettend trots op dat dit tot uiting komt in deze classificatie.’

Objectiviteit

‘KHN had al enkele jaren de ambitie om in Europees verband, als lid van de internationale Hotrec organisatie, zich aan te sluiten bij de internationaal erkende en geharmoniseerde normen van de Hotel Stars Union (HSU) en per 1 januari van dit jaar hebben we de classificatie kunnen invoeren’, aldus Gabriella Esselbrugge, KHN-domeinadviseur overnachten, die de prijs aan Hotel Okura Amsterdam overhandigde.

‘In een wereld met veel spelers is het goed om objectieve hotelsterren te presenteren met oog voor de wensen van onze gasten.’

De hotelclassificatie wordt uitgevoerd door het Centrum voor Publieke Innovatie onder de merknaam Hotelsterren. Er zijn zestien landen in Europa die samenwerken aan de Europese normering en inclusief Nederland dertien landen die de HSU hebben ingevoerd. In deze landen zijn al meer dan 20.000 hotels geclassificeerd. In Nederland hebben 1100 hotels zich gemeld voor classificering.