'In 2016 zal veel hotelvastgoed Amsterdam verhandeld worden'

'In 2016 zal veel hotelvastgoed Amsterdam verhandeld worden'

De vraag naar hotelvastgoed in Amsterdam, Londen en Parijs is zó hoog, dat private equity investeerders nieuwe aankopen veel sneller van de hand zullen doen dan voorheen. Dat voorziet HVS Londen.

Veel hotelvastgoed dat de afgelopen jaren in Amsterdam van eigenaar is gewisseld (zoals het Amstel Hotel op de foto) zou dit jaar zomaar weer op de markt kunnen komen, voorspelt hotelvastgoedconsultant HVS Londen.

‘We zien nu al investeerders die hun hotelvastgoed weer willen verkopen nadat ze dat pas recent hebben aangeschaft - veel eerder dan de gebruikelijk vijf tot zeven jaar’, zegt voorzitter Russell Kett van HVS Londen. ‘Zolang nieuwe investeerders in de rij staan hotelvastgoed te kopen, zal deze trend zich voortzetten.’

Amsterdam favoriet

Vooral investeerders uit Azië en de VS zijn geïnteresseerd in Europees hotelvastgoed, waarbij Amsterdam, Londen, Parijs en Rome favoriete steden zijn om hotels te kopen.

De interesse in de sector wakkert hierdoor verder aan, betoogt Kett. Zien kopen doet kopen, en vooralsnog worden aardige rendementen behaald. Hier schuilt wel meteen het gevaar: ‘Het is een indicatie dat eigenaren de piek zien aankomen in vastgoedwaarde en daarom willen verkopen. Maar de huidige situatie zal nog zeker heel 2016 aanhouden en waarschijnlijk ook 2017.’