Vergunning blijft uit voor De Hof van Blooming

Vergunning blijft uit voor De Hof van Blooming
De Hof in Bergen.

Het Blooming hotel heeft nog steeds geen volledige vergunning voor haar locatie De Hof in Bergen. De Hof mag wel besloten zakelijke en particuliere bijeenkomsten verzorgen, maar een a la carte restaurant is (nog) niet toegestaan.

‘Er mag steeds meer, maar we hebben nog lang niet alle vrijheid op locatie De Hof die we zouden willen,’ zegt Martijn Lindhout van Blooming tegen Misset Horeca. In juni van 2015 schreef Misset Horeca al over het uitblijven van de juiste vergunningen voor De Hof.

‘We boeken nog niet de progressie die gewenst is. Zakelijke partijen mogen wel. Net als bruiloften en kookworkshops en besloten diners.’ Lindhout durft geen verwachting voor 2016 uit te spreken. ‘Maar ik geloof niet dat we binnen dit kalenderjaar volledig los kunnen wat De Hof betreft.’

Volgens Lindhout is het een complexe zaak die over meerdere schakels gaat. 'We verwijten de gemeente niets.'

Na de restauratie van wat voorheen De Oude Hof heette, ging het restaurant in 2014 wel van start, maar werd na korte tijd weer gesloten op last van De Stichting tot Behoud van het Oude Hof, zo meldde de Alkmaarsche Courant destijds.

Blooming gaat komend seizoen wel met een eigen strandpaviljoen van start, Blooming Beach. In maart start de opbouw van dit horecabedrijf op het strand van Bergen aan Zee.