nieuws

Geen vuurwerk vanaf dak hotel Krasnapolsky

Hotel

De vuurwerkshow in Amsterdam ter ere van het Chinees Nieuwjaar is geschrapt in verband met de harde wind. Het vuurwerk zou maandagavond plaatsvinden vanaf het dak van hotel Krasnapolsky op de Dam in Amsterdam.

Geen vuurwerk vanaf dak hotel Krasnapolsky

Omdat het KNMI voor maandag code geel had afgegeven, vond de organisatie het niet veilig om de vuurwerkshow door te laten gaan. Andere activiteiten, zoals het afsteken van honderdduizendklappers voor de deur van restaurant Majestic op de Dam, gingen wel door. Initiatiefnemer van de viering is de horecaondernemer Won Yip.

De Chinezen gingen maandag van het jaar 4712, het Jaar van de Geit, naar 4713, het Jaar van de Aap. Dat duurt tot en met 27 januari volgend jaar en daarna volgt het Jaar van de Haan.

De Geit, de Aap en de Haan zijn drie van de twaalf tekens in de Chinese dierenriem. Die is volgens de legende ontstaan toen de stervende Boeddha alle dieren bij zich riep. Er kwamen twaalf dieren afscheid nemen. De Rat verscheen als eerste, toen de Os, daarna de Tijger, Haas, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en ten slotte het Varken. Als beloning noemde Boeddha toen ieder jaar naar een van de dieren.

Reageer op dit artikel