nieuws

Hilton Schiphol officieel geopend

Hotel

Het nieuwe Hilton Schiphol is dinsdag 9 februari officieel geopend. Zo’n 800 gasten waren aanwezig voor een borrel, rondleidingen door het hotel en toespraken van hoteldirecteur Jolijn Zeeuwen, Schiphol COO Maarten de Groof en Hilton-topman Simon Vincent.

Hilton Schiphol officieel geopend

‘Dit hotel vormt de nieuwe voordeur van Nederland’, zei Simon Vincent trots bij de officiële opening van Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Vincent, de president voor Europa, Midden-Oosten en Afrika bij Hilton Worldwide, zei ook dat dit hotel de nieuwe benchmark is voor luchthavenhotels binnen Hilton Worldwide. Hilton heeft wereldwijd 380 hotels op luchthavens, waarvan 38 in de regio waarvoor Vincent verantwoordelijk is.

De eerste gasten werden eind december al ontvangen, dinsdag 9 februari volgde de officiële opening. Die opening werd verricht met toespraken van hoteldirecteur Jolijn Zeeuwen, Schiphol topman Maarten de Groof en Simon Vincent.

Voor de gelegenheid werd het indrukwekkende 42 meter hoge atrium voorzien van flonkerende lichtprojecties en werd de opening bezegeld met gouden confetti en een zee aan gouden parachutes die vanuit het glazenwassersbakje aan het plafond werden losgelaten.

Bij het officiële openingsmoment waren ook teams aanwezig van het Delftse architectenbureau Mecanoo, dat het markante gebouw ontwierp, en van het Londense designbureau HBA The Gallery, dat voor het interieur tekende. Zij verzorgden de rondleidingen en gaven uitleg bij de verschillende ruimtes en de keuzes die ze in het proces maakten. Executive Chef Edwin van den Heijkant serveerde kleine gerechtjes uit zijn grill- en wokkeukens van restaurant Bowery.

Bekijk hier een uitgebreide fotoserie van het nieuwe hotel. In Misset Horeca 1 van 8 januari stond een reportage bij Hilton Schiphol.

Reageer op dit artikel