nieuws

Louvre opent eerste Golden Tulip in Seoul

Hotel

Louvre Hotels Group heeft eind januari haar eerste hotel in Korea gepresenteerd, Golden Tulip M Hotel Seoul. De komende jaren zal het aantal Golden Tulip en Tulip Inn hotels in Korea flink toenemen.

Louvre opent eerste Golden Tulip in Seoul

In het bijzijn van CEO Pierre-Frederic Roulot van Louvre Hotels Group opende Golden Tulip M Hotel Seoul haar deuren voor het publiek. Ook opende de hotelketen, die sinds een paar maanden eigendom van Jin Jiang International Hotels is, onlangs een regiokantoor in Korea. Van daaruit moet de Koreaanse groei geleidt worden.

Naast Golden Tulip M Hotel Seoul heeft de keten eerder al Golden Tulip Cheju Hamdeok op Jeju Island geopend. Louvre Hotels Group heeft verder in slechts één jaar tijd in Korea nog acht hotels (2.896 kamers) aangekocht.

Drie open in 2016

Naar verwachting openen drie van deze hotels in 2016. De andere vijf hotels zijn nog in aanbouw en worden voor eind 2017 opgeleverd. Doel van de hotelketen is om in 2020, 25 hotels geopend te hebben en daarmee tot de top 3 van hotelketens in Korea te behoren.

Golden Tulip M Hotel Seoul telt 17 verdiepingen bovengronds en 5 verdiepingen ondergronds. Met in totaal 430 kamers is het dan ook één van de grootste hotels in het centrum van Seoul.

Bekende Koreaanse ontwerpers tekenden voor de inrichting van het design hotel, de aandacht voor design komt onder meer ook tot uiting in de lobby waar een galerie is voor jonge kunstenaars.

Louvre Hotels Group & Golden Tulip

Met meer dan 1.100 hotels in 47 landen is Louvre Hotels Group een grote internationale hotelketen. Sinds een paar maanden is de keten eigendom van Jin Jiang International Hotels.

Golden Tulip is onderdeel van Louvre Hotels Group, heeft meer dan 50 jaar ervaring  in de hospitality industrie en heeft meer dan 200 hotels met merken als Tulip Inn, Golden Tulip en Royal Tulip. Louvre voert daarnaast de merken Première Classe, Campanile, Kyriad en Kyriad Prestige.

Louvre Hotels Group is in de Benelux vertegenwoordigd met de merken Golden Tulip en  Tulip  Inn  (37  hotels),  Campanile  (20  hotels)  en  Première  Classe  (2  hotels).

De groep staat met een omzet van €159 miljoen op plek 9 van de Misset Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.

Reageer op dit artikel