nieuws

Miljoenenschade door brand bij Van der Valk Heerlen

Hotel

Het door de brand beschadigde deel van het Van der Valk hotel Heerlen wordt volledig gesloopt. Op de parkeerplaats komt half april in een loodsachtige constructie een tijdelijk restaurant met 325 zitplaatsen. De schade in het hotel wordt geschat op € 5 à 7 miljoen.

Miljoenenschade door brand bij Van der Valk Heerlen

Op 21 januari ontstond brand in een vleugel van het hotel. Het dak vatte al snel vlam. Gewonden vielen er gelukkig niet. De schade is er groter dan verwacht, zo meldt directeur Freek van der Valk tegenover 1Limburg.

‘Het heeft geen zin om mensen hier te hebben in de chaos. Iemand is pas langs security heen geglipt en heeft een koffie besteld voor € 2,30. Dat is de enige omzet die we de afgelopen vier weken hebben gehad.’ Hij schat de schade op € 5 à 7 miljoen. ‘We kunnen het hebben, we zitten in een sterke groep.’

Het tijdelijke restaurant zal er minimaal een jaar staan, totdat de nieuwe hotelvleugel klaar is. Grote vergaderingen, bijeenkomsten en feesten zullen zoveel mogelijk worden ondergebracht bij collega-hotels in de buurt.

Van der Valk verwacht over een maand weer hotelgasten te kunnen ontvangen. De eerste weken worden die per bus naar het centrum van Heerlen vervoerd zodat ze daar kunnen dineren in een restaurant naar keuze. Als het tijdelijke restaurant gereed is, vervalt die dienst.

 

Reageer op dit artikel