Pulitzer heropent eerste helft vernieuwd hotel

Pulitzer heropent eerste helft vernieuwd hotel

Pulitzer Amsterdam heeft de eerste fase van de uitgebreide renovatie van het 45 jaar oude hotel in de Amsterdamse grachtengordel afgerond. De zijde aan de Keizersgracht is klaar en weer open voor gasten, inclusief een nieuw restaurant en vernieuwde bar.

Inspiratie voor het nieuwe ontwerp is opgedaan uit de geschiedenis van de 25 samengevoegde grachtenpanden, die samen het hotel vormen en vanaf vandaag 80 hotelkamers en suites beschikbaar heeft.

De panden uit de 17de en 18de eeuw zijn nauwkeurig gerestaureerd om originele, historische grachtenpandcomponenten te combineren met moderne en luxueuze aspecten. Van toonaangevende handelslieden tot flamboyante Nederlandse aristocraten, de toenmalige bewoners van deze grachtenpanden leent Pulitzer Amsterdam de mogelijkheid om gasten en bezoekers te inspireren met haar rijke karakter en historie.

Jacu Strauss

Leidinggevend aan het team van ervaren ontwerpers is de Creative Director Jacu Strauss, voorheen een senior designer bij de Design Research Studio van Tom Dixon. Strauss heeft eerder projecten geleid waaronder Barbecoa voor Jamie Oliver en Mondrian London.

‘Het is ongelofelijk om te zien hoe onze visies voor Pulitzer Amsterdam tot leven zijn gebracht’, zegt Strauss. ‘Ik heb het als uitzonderlijk ervaren om mij onder te kunnen dompelen in dit project, de grachtenpanden en het erfgoed van de Gouden Eeuw te herstellen. We zijn erg trots op wat wij hebben bereikt en kijken ernaar uit om gasten te verwelkomen en te laten genieten van de nieuwe Pulitzer ervaring.’

Intrigerende karakters

Gasten kunnen kiezen uit vier kamertypes, drie suitecategorieën en de Pulitzer Suite. De vier Collector’s Suites met privéingang aan de Keizersgracht en uitzicht over de grachten zijn geïnspireerd op de verhalen van intrigerende karakters die wellicht de grachtenpanden hebben bewoond door de jaren heen. Van kunstbewonderaar en excentrieke boekenliefhebber tot componist en antiekverzamelaar.

De kamers combineren het rijke verleden van Amsterdam met het heden in een eclectische mix van designs en elementen. Vintage telefoon naast gratis wifi en Le Labo amenities naast een fietsbandenplaksetje.

Jansz.

Het nieuwe restaurant van Pulitzer Amsterdam, Jansz., is vernoemd naar Volkert Janszoon, een kopersmid uit de 18e eeuw die enkele van de panden waar het hotel huist liet bouwen.

De keuken wordt geleid door executive chef Cassidy Hallman uit New York, die eerder kookte bij Momofuku, Bouley en Gelso&Grand. Hij serveert ‘feel-good-food’ in een pure en ongecompliceerde stijl: steak tartaar met kwartelei, zeetong à la Meunière en gekruide zalm met couscous naast gehaktballetjes in tomatensaus.

Pulitzer’s Bar

De Pulitzer’s Bar, een tijdloze cocktail lounge, maakt deze week haar debuut en brengt Amsterdam een klassieke en chique hotelbar met fluweelzachte zitjes, nisjes en diepgroene tinten en een warme, intieme ambiance.

Het cocktailmenu biedt drankjes die klassiek zijn in essentie en stijl, maar modern in uitvoering. Elk volgens een vast recept: een deel verleden, een deel heden en een deel revolutionaire technieken. Neem bijvoorbeeld de Pineapple Old Fashioned; geserveerd op een bedje van stro, wat zorgt voor een extra dimensie in textuur en aroma. Ook de Gin & Tonic wordt opnieuw uitgevonden. Aan zowel de gin als de tonic wordt koolzuur toegevoegd, waardoor de gin-aroma's zich constant en optimaal verspreiden.

Tweede fase

De tweede fase van de renovatie is van start gegaan en wordt eind 2016 afgerond. Het hotel viert haar Grand Opening als de Keizersgracht zijde en Prinsengracht zijde door middel van haar prachtige tuinen weer samengevoegd worden. Na afronding van de renovatie biedt het hotel 225 kamers en suites. Met de Grand Opening worden onder andere een weelderige lobby en de parel van Pulitzer Amsterdam; de Pulitzer binnentuin weer onthuld.

Begin vorig jaar, toen de verbouwing werd aangekondigd, nam Pulitzer afscheid van Starwood om (weer) als zelfstandig hotel verder te gaan. Wel sluit Pulitzer aan bij het LVX label van Preferred Hotels en Resorts.