nieuws

Quietroom komt met stilte-cursus voor hotels

Hotel

Quietroom geeft sinds kort zogeheten stilte-cursussen voor hotels. ‘Hotelmedewerkers hebben maar weinig kennis over geluid. Over wat de wettelijke eisen zijn en hoe je geluidsoverlast kunt voorkomen’, zo stelt Lucas Keizer van stichting Quietroom label.

Quietroom komt met stilte-cursus voor hotels

‘Dat is zonde. Want werkelijk je staat versteld van wat hotelgasten moeten verduren voor soms pittige kamerprijzen. Eigenlijk is dat een schande. Voor topprijzen mag je topstille kamers verwachten’. zegt Keizer.

‘Maar vaak wordt geen rekening gehouden met buitengeluiden zoals politiesirenes of stappende jongeren, het geluid dat de airco produceert, het doortrekken van de wc boven je of de amoureuze wilde nachten van de buren. Het gaat veelal al fout bij de bouw en de inrichting van de kamers. Zo weten veel ontwerpers van hotels niet dat er speciale wanden, ramen, airco’s en zelfs isolerende vloerbedekking zijn die het geluid fantastisch absorberen. Hiermee kun je de decibellen flink hoorbaar terugbrengen.’

Geluidsoverlast in hotels is wereldwijd de grootste klacht onder hotelgasten. In Nederland zijn er 12 hotels (wereldwijd 140) die in bezit zijn van het stiltelabel: Quietroom. De cursus ‘Geluid in Hotels’ is ontwikkeld door de opleidingstak van het Kenniscentrum Geluidsisolatie: de KGI Academie.

Reageer op dit artikel