Start nieuwbouw St. Gerlach Paviljoen en restauratie Kasteelhoeve

Start nieuwbouw St. Gerlach Paviljoen en restauratie Kasteelhoeve

Op het terrein van Château St. Gerlach in Valkenburg aan de Geul is afgelopen week een start gemaakt met de bouw van het nieuwe St. Gerlach Paviljoen. Hiermee is de restauratie en nieuwbouw definitief begonnen.

Met het plaatsen van 91 mortelschroefpalen van ruim 8 meter is de fundering van het nieuwe St. Gerlach Paviljoen gelegd. Hiermee is de nieuwbouw van de multifunctionele vergader- en congreslocatie het St. Gerlach Paviljoen en de restauratie van de Kasteelhoeve definitief gestart.

‘We gaan nu echt bouwen aan de droom die we al jarenlang hebben’, zegt Camille Oostwegel Sr. Deze droom is volgens hem de afgelopen tijd steeds meer gaan leven door de verbeeldingskracht van architecte Francine Houben van Mecanoo Architecten Delft.

‘Door de ontwikkelingen om het landgoed van Château St. Gerlach te completeren met het nog ontbrekende St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve krijgt het landgoed een nog duurzamere beleving en extra mogelijkheden voor onze gasten.’

Blog

De bouwstart met de realisatie van de indrukwekkende fundering en de vondst van een mergelkelder zijn in bewegend beeld vastgelegd en te zien in een videoblog. Deze videoblog maakt onderdeel uit van de blogpagina waarop ontwikkelingen over het bouwproject St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve te vinden zijn.

De bouwstart sluit een lange voorbereidingsperiode af. In 2013 al werd de Hoeve eindelijk aangekocht en kon Oostwegel een langgekoesterde wens gaan vervullen. Na het ontwerpproces door Mecanoo werd op 1 september 2015 de eerste steen gelegd.

Tijdens de start van de restauratie van de Kasteelhoeve is onder de schuur een oude mergelkelder met tongewelf ontdekt, daterend uit de periode van circa 1500.  De komende tijd wordt om deze vondst nader te kunnen toelichten meer onderzoek uitgevoerd.