nieuws

Stembus Beste Hotelbar open

Hotel

Er kan weer gestemd worden voor de Beste Hotelbar van Amsterdam. Voor de vierde keer wordt deze verkiezing georganiseerd. ‘Het aantal bijzondere hotelbars in de hoofdstad groeit als nooit tevoren’, zo meldt de organisatie.

Stembus Beste Hotelbar open
SkyLounge Amsterdam

Er zijn 16 hotelbars genomineerd. Organisator Vincent van Dijk: ‘Er zijn afgelopen tijd erg veel bijzondere hotelbars bijgekomen in Amsterdam. Het ene na het andere hotel opent zijn deuren en ook bestaande hotels verbouwen massaal hun hotelbar. Inmiddels kan Amsterdam zich meten met andere wereldsteden, als het gaat om keuze en kwaliteit.’

Oude centrum

Zeker in het oude centrum gebeurt veel. Achter de Dam opende het W Hotel drie hotelbars en de bar van The Hoxton, Lotti’s. Pulitzer’s Bar kreeg een make-over en ging vorige week open. Ook de SkyLounge Amsterdam werd verbouwd. Binnenkort openen The Tailor van NH Collection Grand Krasnapolsky en de nieuwe bar van The Dylan hun deuren.

‘Bijzonder is ook de pop-up hotelbar King Charles II van NH Collection Barbizon Palace in de oudste kapel van Amsterdam. Ook buiten het centrum gebeurt wat,’ aldus Van Dijk. ‘Het nieuwe Jaz Hotel voegt met Rhythms Bar bijvoorbeeld echt iets toe aan Amsterdam-Zuidoost.’ Een onafhankelijke jury heeft een lijst samengesteld van 16 hotelbars. Tot 12 maart kan er gestemd worden op de beste hotelbar via besthotelbar.com. Daarna wordt de winnaar bekendgemaakt.

De genomineerden:

SkyLounge Amsterdam (DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station)
The Duchess (W Hotel)
Pulitzer’s Bar (Pulitzer Hotel)
Rhythms Bar & Kitchen (Jaz Hotel)
Tunes Bar (Conservatorium)
5&33 (art’otel Amsterdam)
Pressroom(INK Hotel)
Freddy’s Bar (Hotel De L’Europe)
Floor 17 (Ramada Apollo)
Bluespoon Bar (Andaz Prinsengracht)
Lotti’s Cafe, Bar & Kitchen (The Hoxton Amsterdam)
Izakaya (Sir Albert)
Momo (Park Hotel Amsterdam)
The Flying Dutchman (Sofitel Legend The Grand)
King Charles II (NH Collection Barbizon Palace)
The Tailor (NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky)

Naast de verkiezing voor de Beste Hotelbar zijn er dit jaar vier andere categorieën: Best Rooftop Hotel Bar, Best Classic Hotel Bar, Best New Hotel Bar, Best Creative Hotel Bar).

Winnaars van vorige jaren zijn: Tunes Bar (Conservatorium Hotel), SkyLounge Amsterdam (DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station) en 5&33 (art’otel Amsterdam).

 

Reageer op dit artikel