nieuws

Trivago: Roermond beste hotelstad

Hotel

Roermond is dit jaar de beste hotelstad van Nederland, aldus trivago. Ieder jaar publiceert de hotelzoekmachine een ranglijst van de beste steden in Nederland om een hotel te boeken.

Trivago: Roermond beste hotelstad

Trivago kijkt hierbij naar de gemiddelde beoordeling van alle hotels in de stad. Roermond komt dit jaar het beste uit de bus, gevolgd door Sneek op de tweede plaats. Amersfoort was vorig jaar de beste Nederlandse hotelstad en eindigt dit jaar op de derde plaats.

Nederlandse steden

In de reputatieranglijst wordt duidelijk dat steden in Friesland en Zuid-Holland het in het algemeen goed doen. Delft, Dordrecht, Den Haag en Rotterdam zijn allemaal in de Top 10 te vinden, en ook Sneek, Harlingen en Leeuwarden staan stuk voor stuk hoog in de lijst.

Helemaal onderaan de lijst, op plaats 27 en 28, staan Breda en Tilburg. De Noord-Brabantse steden hebben de laagste gemiddelde beoordeling van de Nederlandse Ranglijst.

Amsterdam was vorig jaar laatste op de lijst, maar eindigt dit jaar op plek 26. Nederlandse provincies In de ranglijst voor provincies komt Friesland als beste uit de bus, gevolgd door Overijssel en Utrecht. Noord-Holland komt op de laatste plaats.

‘Laag’ scoren

‘Het feit dat een bestemming laag scoort wil niet zeggen dat hier geen goede of zelfs uitmuntende hotels te vinden zijn’, zegt Trivago. Als een bestemming scoort op de ranglijst wil dat zeggen dat de hotels gemiddeld gezien lager scoren dan bij andere bestemmingen het geval Is.

De ranglijst

 1. Roermond
 2. Sneek
 3. Amersfoort
 4. Arnhem
 5. Harlingen
 6. Delft
 7. Dordrecht
 8. Zwolle
 9. Den Haag
 10. Rotterdam
 11. Leeuwarden
 12. Nijmegen
 13. Eindhoven
 14. Apeldoorn
 15. ‘s-Hertogenbosch
 16. Deventer
 17. Alkmaar
 18. Middelburg
 19. Haarlem
 20. Leiden
 21. Maastricht
 22. Utrecht
 23. Venlo
 24. Groningen
 25. Vlissingen
 26. Amsterdam
 27. Breda
 28. Tilburg

 

Reageer op dit artikel