nieuws

Airbnb belangrijke concurrent voor Booking.com

Hotel

Airbnb is een belangrijke concurrenten voor het Nederlandse Booking.com. ‘Elke booking die bij Airbnb wordt gedaan, hebben wij simpelweg niet.’

Airbnb belangrijke concurrent voor Booking.com

Dat zegt COO Gillian Tans in het tijschrift Emerce. Volgens Tans komt Airbnb steeds meer in het vizier van booking.com. ‘Het particuliere verhuursegment betreft inmiddels al een aanzienlijk deel van onze 855.000 properties, waarvan slechts zo’n dertig procent hotels is. Aan ons de taak ervoor te zorgen dat we dit beter onder de aandacht brengen.’

Daarnaast wil Booking.com het gehele proces zo frictieloos mogelijk maken. ‘Van de juiste communicatie tussen eigenaar en gast tot het kunnen openen van een deur met een digitale sleutel of je smartphone. Dat zijn innovaties waar we erg mee bezig zijn.’ Ook wil Booking.com de zakelijke markt gaan aanboren. Die zou nu al goed zijn voor twintig procent van de boekingen.

Reageer op dit artikel