nieuws

Geen plek voor royals in hotel: ‘tjokvol’

Hotel

Leden van de Britse koninklijke familie die in de zomer in het noordwesten van Frankrijk de slag aan de Somme komen herdenken, hebben nog steeds geen slaapplaats in de streek. Het hotel waar de royals willen slapen zit ‘tjokvol’. Gasten die al gereserveerd hebben, gaan voor, laat het hotel weten.

Geen plek voor royals in hotel: ‘tjokvol’

De krant Le Courrier picard meldde maandag 7 maart dat het luxueuze hotel Le Marotte in Amiens te kennen heeft gegeven vol te zijn op de dagen dat Britse prinsen William en Harry en Williams echtgenote Kate er willen neerstrijken.

Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het hotel benaderd, maar vergeefs. ‘Het is jammer maar we zijn in die periode tjokvol’’ aldus Olivier Walti van het hotel, het enige vijfsterrenhotel in de regio.

Walti wil geen gasten die al gereserveerd hebben teleurstellen.

William, Kate en Harry komen 30 juni en vertrekken 1 juli. Kroonprins Charles en zijn echtgenote Camilla komen alleen de eerste juli. De Britse koninklijke familie zoekt een suite voor William en Kate en nog drie kamers voor Harry en hun entourage.

De slag aan de Somme barstte 1 juli 1916 los en zou ruim 5,5 maand duren. Het was een van de bloedigste veldslagen uit de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Er vielen toen aan de Somme meer dan een miljoen doden en gewonden.

Foto: Dutourdumonde Photography / Shutterstock

 

Reageer op dit artikel