nieuws

Kampioenen hotelreceptionist, kok en gastvrouw gehuldigd

Hotel

Hotelreceptionist Daan van Splunteren van ROC van Amsterdam, gastvrouw Anne Nijhoff van het mbo Amersfoort/Hotelschool en kok Nick de Jong van De Rooi Pannen zijn in de RAI Amsterdam gehuldigd. Zij ontvingen na de mbo-vakwedstrijden een gouden medaille. 157 mbo’ers lieten hun beste vakwerk zien tijdens de finale van Skills Heroes, die van 17 tot en met 19 maart in RAI Amsterdam plaatsvond.

Kampioenen hotelreceptionist, kok en gastvrouw gehuldigd
Winnaars van de opleiding tot kok

Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden met als doel om aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen.

De wedstrijdopdrachten

De hotelreceptionisten namen onder andere telefonische reserveringen aan, checkten gasten in, beantwoordden vragen en checkten gasten uit. Ook handelden ze klachten af. De gastheren en gastvrouwen verzorgden een driegangendiner. Ze troffen voorbereidingen, ontvingen de gasten, namen de bestelling op en serveerden de gerechten en dranken.

Meerdere winnaars kunnen zich plaatsen voor een volgende uitdaging: EuroSkills 2016, het EK voor beroepen. Dit event vindt plaats van 1 tot en met 3 december in het Zweedse Göteborg. Zo’n 500 Europese jongeren tot 25 jaar nemen het daar op tegen vakgenoten uit 30 landen. Vóór 1 april wordt bekendgemaakt welke Nederlandse winnaars naar het EK gaan.

Reageer op dit artikel