nieuws

Klimaatneutraal hotel voor Westcord

Hotel

De hotelgroep van Harry Westers, Westcord hotels, krijgt een klimaatneutraal hotel op het Java-eiland in Amsterdam. Het hotel met de naam Hotel Jakarta opent in 2017 haar deuren; de bouw begint volgende maand.

Klimaatneutraal hotel voor Westcord

Voor het ontwerp van Hotel Jakarta is architectenbureau Search verantwoordelijk. In opdracht van WestCord Hotels hebben de architecten het hotel als een openbaar gebouw ontworpen met diverse publiekstoegankelijke faciliteiten, zoals bars, café’s, restaurants, een wellness-centrum en mogelijkheden voor culturele activiteiten.

Westcord won in 2014 de tender die door de gemeente Amsterdam was uitgeschreven voor de ontwikkeling van een hotel op de kop van het Java-eiland in het IJ.

Het pand krijgt 700 vierkante meter aan zonnepanelen en ruim 2.400 vierkante meter isolatieglas in de gevel. In het gebouw wordt een combinatie gemaakt van hout met slanke stalen en aluminium profielen voor de gevels, die het een duurzaam-industrieel karakter geven.

Naar verwachting wordt het hotel medio 2017 door WestCord Hotels in gebruik genomen. Westcord staat met een omzet van €76,6 miljoen op plek 20 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.

Reageer op dit artikel