nieuws

Leeuwarden: discotheek wordt hotel

Hotel

In Leeuwarden realiseert ondernemer Amarins Bronger een hotel in de voormalige discotheek Fire. Over drie jaar moet het hotel, dat 12 kamers krijgt, klaar zijn. Elke winter pakt de ondernemer een verdieping aan.

Leeuwarden: discotheek wordt hotel

‘Een discotheek die wordt omgebouwd tot hotel, vraagt om veel aanpassingen. De verbouwing wordt daarom in fasen gedaan. Elke winter wordt er een andere verdieping onder handen genomen,’ zegt de ondernemer tegen Omroep Fryslan.

De begane grond, inclusief café en terras, wordt nu aangepakt. Volgens eigenaar Amarins Bronger moet het eerste deel, dat uit zalen bestaat, in mei opengaan. Volgend jaar kunnen de eerste gasten overnachten in het hotel, dat de naam Boutique Hotel Cats krijgt.

De discotheek sloot de deuren in 2012. Het gebouw stamt uit 1800.

Reageer op dit artikel