nieuws

Marriott verhoogt bod op Starwood

Hotel

 Het Amerikaanse hotelbedrijf Marriott International heeft zijn overnamebod op Starwood Hotels & Resorts flink verhoogd.

Marriott verhoogt bod op Starwood

Marriott verklaarde zich maandag 21 maart bereid 13,6 miljard dollar (12,1 miljard euro) op tafel te leggen voor zijn eveneens Amerikaanse branchegenoot.De bedrijven bereikten in november al overeenstemming over een fusie. Het vorige bod van Marriott bedroeg 11,4 miljard euro. 

Marriott zou aanvankelijk 12,2 miljard dollar betalen voor de eigenaar van onder meer Hotel Des Indes in Den Haag. Vorige week verhoogde een groep investeerders onder leiding van de Chinese verzekeraar Anbang evenwel de inzet met een tegenbod van 13,2 miljard dollar.

Starwood is in Nederland eigenaar van onder meer Hotel Des Indes in Den Haag, het Sheraton op Schiphol en W Amsterdam in Amsterdam. Marriott heeft vestigingen in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Noordwijk en Hoofddorp.

Reageer op dit artikel