nieuws

Meer mensen naar attractieparken

Hotel

De attractieparken hebben een goed 2015 achter de rug. De Club van Elf, de organisatie van de grootste dagattracties, zegt dat bij alle leden het aantal bezoekers is gestegen en dat er meer omzet is gedraaid.

Meer mensen naar attractieparken

De Keukenhof had een erg goed seizoen, de Heineken Experience vestigde nieuwe records, Toverland had het hoogste aantal dagbezoekers ooit en de Efteling haalde 40 procent meer buitenlandse bezoekers binnen.Bezoeken uit België, Duitsland, Frankrijk en Engeland stegen in totaal met 10 procent. 4,68 miljoen mensen bezochten het attractiepark in Kaatsheuvel. In 2014 waren dat er nog 4,4 miljoen. De stijging is volgens de Efteling vooral te danken aan de nieuwe attractie Baron 1898 en investeringen in het Vakantiepark Efteling Bosrijk, waardoor de bezoeken zich steeds beter over de 365 dagen van het jaar spreiden. ‘Met deze mooie toename in bezoekersaantallen, hebben we weer een belangrijke stap gezet richting de vijf miljoen bezoekers die we in 2020 graag willen ontvangen’ aldus de Efteling.’

Walibi en Ouwehands Dierenpark

Ook voor dit jaar staan er weer nieuwe projecten op het programma. Zo opent Walibi deze maand de achtbaan Lost Gravity, de Efteling haalt Pinokkio naar het Sprookjesbos en Ouwehands Dierenpark verwelkomt de langverwachte pandaberen.

Bij de Club van Elf zijn nu de twintig grootste dagattracties aangesloten. Sinds januari zitten er ook het Spoorwegmuseum en Diergaarde Blijdorp bij.

 

Reageer op dit artikel