nieuws

Moeder Krasnapolsky schrijft weer zwarte cijfers

Hotel

De Spaanse NH Hotel Group die in Nederland zo’n 35 hotels exploiteert, heeft vorig jaar voor het eerst in vier jaar weer winst gemaakt.

Moeder Krasnapolsky schrijft weer zwarte cijfers

Dat schrijft het Financieel Dagblad dinsdag. Het internationale hotelconcern met bijna 400 hotels in bijna dertig landen,  boekte een winst van €900.000. Na een winst van €6,2 miljoen in 2011, boekte het een jaar later – na onder meer forse afschrijvingen – een verlies van maar liefst €292 miljoen. In 2013 daalde dat verlies naar €39.8 miljoen en in 2014 liet het terug naar €9,6 miljoen.

Investeringen

Afgelopen jaren werd alles op alles gezet om het concern weer gezond te maken. Investeringen werden bevroren, operationele kosten werden aan banden gelegd, hotels werden gesloten en personeel werd flexibeler ingezet, zo meldt de krant.

Krasnapolsky

In Nederland werd de NH Hotel Group van hotel Krasnalpolsky verkocht voor een bedrag van € 157 miljoen. NH Hotel Group blijft wel exploitant. Het concern meldt nu zeer optimistisch en verwacht een groei van 8 procent in het hoogste segment.In China staat een groot aantal nieuwe hotels op de planning en in Amsterdam ontwikkelt het concern bij de Rai in Amsterdam een van de grootste hotels van de Benelux.

Reageer op dit artikel