nieuws

Radisson Blu Amsterdam rondt vier jaar durende verbouwing af

Hotel

Na een vier jaar lange renovatie presenteert Radisson Blu Amsterdam haar nieuwe uitstraling, ontworpen door Edward van Vliet.

Radisson Blu Amsterdam rondt vier jaar durende verbouwing af

In 2015 bestond het hotel 25 jaar. In 1990 werd het geopend als SAS Royal Amsterdam, in aanwezigheid van onder meer de Zweedse koning Gustaaf en koningin Silvia, president van SAS Airlines Jan Carlsson en de Amsterdamse burgemeester Ed van Thijn.

Sinds die tijd heeft het hotel een aantal transformaties ondergaan, waaronder de naamsverandering in Radisson Blu Amsterdam. En nu wordt een vier jaar durende renovatie afgerond, waarbij de gevel, de lobby, de meetingruimtes en de kamers zijn aangepakt.

Het traject werd begeleid door general manager Pascal Gadet en designer Edward van Vliet, die onder meer het ‘brainbox’ concept voor het meetingdeel ontwierp en in het nieuwe kamerdesign de Gouden Eeuw op een moderne manier laat terugkomen.

Sinds de opening ontving het hotel al ruim drie miljoen gasten, zegt Gadet. Area Vicepresident Central and Southern Europe Arno Schwalie roemt vooral ook de 12 medewerkers die al sinds de opening bij het hotel werken.

Reageer op dit artikel