nieuws

Turkse Göreme heeft de beste internationale hotelreputatie

Hotel

De meest gastvriendelijke bestemmingen worden gevonden in het Turkse Göreme, dat meldt Trivago woensdag. De hotelvergelijkingssite stelt ieder jaar een internationale reputatieranglijst samen, waarbij de beste 100 steden zijn gerangschikt op de gemiddelde reputatie van lokale hotels.

Turkse Göreme heeft de beste internationale hotelreputatie

Het Turkse Göreme is dit jaar de stad met de beste gemiddelde internationale hotelreputatie, meldt Trivago. De stad die bekend staat om het lokale nationale park en de in kaarsvormige rotsen uitgekapte huizen, biedt een uitstekende hotelcultuur waarin vrijwel elk hotel uitstekende beoordelingen krijgt.

Nederland

In de top 100 zijn dit jaar geen Nederlandse bestemmingen te vinden; deze hebben in bijna alle gevallen te weinig hotels om zich voor de internationale top 100 te kwalificeren. Alleen Amsterdam heeft genoeg hotels om zich voor de lijst te kwalificeren, maar de Nederlandse hoofdstad scoort niet hoog genoeg voor een plek in de top 100.

Matera, San Gimignano, Lecce, Sorrento

Er mag dan geen Italiaanse bestemming op nummer 1 staan, Italië is met Matera (2), San Gimignano (3), Lecce (6) en Sorrento (9) uitermate goed vertegenwoordigd in de top 10. Net buiten de top 10 zijn op nummer 13 en 14 nog Assisi en Lucca te vinden. Al met al scoort Italië dit jaar zeer goed; al moet wel gezegd worden dat de score van deze Italiaanse plaatsen alleen voor zichzelf spreken en niet toepasbaar zijn op de rest van Italië.

Top 3 2015

De winnaar van vorig jaar, het Chinese Sanya, staat dit jaar op nummer 12 en valt buiten de top 10. De nummers twee en drie van vorig jaar staan wel nog in de top 10; Hanoi zakt van de 2e naar de 5e plaats, en Sorrento zakt van nummer 3 naar nummer 9.

 

Reageer op dit artikel