nieuws

Veel stedentrips Brussel dit weekend geannuleerd

Hotel

Vanwege de aanslagen in Brussel annuleren vakantiegangers hun stedentripje naar de Belgische hoofdstad voor komend weekend. Ze stellen het uit of kiezen voor een andere bestemming, laten Thomas Cook Nederland (Neckermann en Vrij Uit) en De Jong Intra Vakanties woensdag weten.

Veel stedentrips Brussel dit weekend geannuleerd

‘Wij hadden zo’n vijftien boekingen voor komend weekend. Maar mensen zeggen: ‘we gaan maar even niet’. We zien ook dat er wordt omgeboekt naar andere steden’, zegt Hanita van der Meer van Thomas Cook.

Dip van een aantal weken

Volgens haar duurde de vorige dip in boekingen na de aanslagen in Parijs in november vorig jaar een maand. ,’Het zal nu ook wel weer drie weken of een maand duren voordat de schrik bij mensen wegebt. Op dit moment boeken ze niet’, aldus Van der Meer. Bij De Jong Intra zijn zo’n tien boekingen voor een stedentrip naar Brussel of vertrek vanaf de luchthaven van de stad geannuleerd.

Reageer op dit artikel