nieuws

Week na aanslag: 80 procent Brusselse hotelkamers leeg

Hotel 22

Ruim een week na de aanslagen in Brussel staat ruim 80 procent van de hotelkamers in de Belgische hoofdstad leeg. De Brusselse hotelvereniging BHA vraagt om maatregelen om te voorkomen dat duizenden banen verloren gaan.

Week na aanslag: 80 procent Brusselse hotelkamers leeg

Op paasmaandag was de bezettingsgraad van de hotelkamers 18 procent, tegenover 73 procent een jaar eerder, aldus een woordvoerder. ‘Dit hebben we nog nooit meegemaakt. We staan met de rug tegen de muur.’ Voor hotelmedewerkers zou een tijdelijke werkloosheidsregeling moeten worden opengesteld. Ook moet volgens BHA een verblijfsbelasting worden geschrapt.

Hard gelag

De leegstand is een hard gelag voor de hoteliers in de Brusselse hoofdstad. Vlak na de aanslagen boden zij hun kamers nog gratis aan, aan slachtoffers van de aanslagen. Het is een tweede klap nadat in het weekend na de aanslagen ook al veel stedentrips naar Brussel geannuleerd werden.

Reageer op dit artikel