nieuws

Zes Amsterdamse namen in Europese top 50 vergaderhotels

Hotel

In de lijst met de 50 beste vergaderhotels van Europa, samengesteld door Cvent, staan zes Nederlandse hotels, allemaal in Amsterdam. Doubletree by Hilton bij het Centraal Station is op de 9e plek het hoogst genoteerde Nederlandse hotel.

Zes Amsterdamse namen in Europese top 50 vergaderhotels

De lijst met de 50 beste Europese vergaderhotels wordt aangevoerd door Hotel Arts in Barcelona. De Spaanse stad is met drie namen in de top-10 goed vertegenwoordigd.

Barcelona heeft net als Amsterdam zes hotels in de lijst, Londen zelfs zeven. De Amsterdamse hotels zijn, naast DoubleTree by Hilton op plek 9, Marriott Amsterdam op 17, Mövenpick City Centre op 18, Hilton Amsterdam op 28, Novotel Amsterdam City op 31 en Renaissance Amsterdam op 48. Op de lijst staan geen Nederlandse hotels buiten Amsterdam.

De ranglijst is samengesteld door Cvent, een boekingsite voor meetings en events. Zij hebben gekeken naar hoeveel unieke bezoekers het profiel van de hotels op de site van Cvent bekeken, hoeveel offertes bij hotels zijn aangevraagd, hoeveel er daarvan zijn omgezet in boekingen, hoeveel overnachtingen daaraan gekoppeld waren en wat het marktaandeel van het hotel is.

Reageer op dit artikel