nieuws

2015 recordjaar voor Accor

Hotel 75

Accor heeft in 2015 229 nieuwe hotels met in totaal 36.172 kamers geopend. Daarmee is het een recordjaar voor de groep, nooit eerder openden zoveel hotels in één jaar.

2015 recordjaar voor Accor

Gemiddeld heeft AccorHotels, zoals de van oorsprong Franse groep tegenwoordig officieel heet, vorig jaar elke drie dagen twee hotels geopend.

De snelle groei van Accor zit vooral in Azië,met 39 procent van de nieuwe kamers, en Europa, met 37 procent. Ook heeft Accor nog zo’n 160.000 kamers in de pijplijn.

Historisch jaar

‘2015 was een historisch jaar voor AccorHotels expansie’, zegt global chief development officer voor AccorHotels Gaurav Bhushan. ‘We zijn de symbolische mijlpaal van een half miljoen kamers gepasseerd en zagen een toename van 20 procent in het aantal hotelopeningen vorig jaar.’

2015 markeerde ook een aantal grote deals voor Accor, waaronder de overname van FRHI en de 155 daartoe behorende hotels – onder meer Swissôtel Amsterdam. De deal zal half 2016 worden afgerond. Ook nam Accor een belang van ruim 10 procent in de Chinese Huazhu Group, waarmee de komende vijf jaar de midscale en economymerken van Accor op de Chinese markt moeten worden uitgebreid.

Reageer op dit artikel