nieuws

Aanhoudingen in Kurhaus bij bezoek Widodo

Hotel 60

De politie heeft vrijdag enkele betogers aangehouden die in Grand Hotel Amrâth Kurhaus in Scheveningen actie voerden tegen het bezoek van de Indonesische president Joko Widodo aan ons land. Drie Molukse betogers waren het hotel binnengekomen en hadden een vlag van de Molukse regering in ballingschap uit een raam gehangen.

Aanhoudingen in Kurhaus bij bezoek Widodo

Enkele tientallen demonstranten hebben zich in Scheveningen verzameld om aandacht te vragen voor de mensenrechten in Indonesië. Er is veel politie en ME aanwezig om de demonstranten op afstand te houden. Het drietal is opgepakt wegens huisvredebreuk, aldus een woordvoerster van politie.

Voor vrijdagmiddag is op het Noordeinde in Den Haag ook een betoging aangemeld. Daar bezoekt Widodo koning Willem-Alexander.

Reageer op dit artikel