nieuws

Buurtbewoners Spijkerkwartier Arnhem willen zelf ‘hotel’ uitbaten

Hotel 73

Een aantal initiatiefnemers wil een collectief hotel, genaamd Wijkhotel Spijkerbed, starten dat wordt uitgebaat door bewoners van de Arnhemse wijk het Spijkerkwartier. Woensdag is een informatieavond.

Buurtbewoners Spijkerkwartier Arnhem willen zelf ‘hotel’ uitbaten

Plan is dat bewoners van het Spijkerkwartier samenwerken om gasten van buitenaf één of meerdere dagen in de wijk te ontvangen. Spijkerbed neemt deze gasten op als tijdelijk buurtbewoners en biedt ze de gelegenheid om kennis te maken met zowel de bewoners als ‘de vaak verborgen schatten van het Spijkerkwartier’.  Gasten slapen, vergelijkbaar met het concept van een airbnb, bij buurtbewoners thuis, meldt een van de initiatiefnemers tegenover dagblad De Gelderlander.

Buurtgenoten en lokale ondernemers zorgen in samenwerking voor logies, ontbijt, lunch, diner, service en vermaak. Persoonlijke aandacht en ontmoeting staan daarbij centraal. Spijkerbed wil haar gasten een verrassende en onvergetelijke ervaring meegeven.

Door middel van een kleinschalige aanpak en maatwerk wil Wijkhotel Spijkerbed zich ontwikkelen tot een sociale onderneming. Naast het verwerven van inkomsten voor de deelnemers gaat ook om het leggen van verbinding in het Spijkerkwartier en het verder verlevendigen van de wijk.

 

Reageer op dit artikel