nieuws

Duurzaam Stayokay genomineerd voor Hart-Hoofdprijs 2016

Hotel 61

Stayokay is door Triodos Bank genomineerd voor de Hart-Hoofdprijs 2016. Deze publieksprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een door de bank gefinancierde onderneming, die op inspirerende wijze bijdraagt aan een duurzame wereld. Op 24 mei wordt de winnaar bekend gemaakt.

Duurzaam Stayokay genomineerd voor Hart-Hoofdprijs 2016

Stayokay is één van de zes genomineerden voor de prijs. De motivatie voor de nominatie van de hostelketen is dat er bij het bouwen en verbouwen rekening wordt gehouden met mens en milieu. Dit zit hem niet alleen in het besparen van energie, maar ook in het gebruik van bijvoorbeeld duurzame materialen en verantwoord watergebruik. Het gerenoveerde hoofdgebouw van Stayokay Bergen op Zoom is een goed voorbeeld van een duurzaam verbouwd hostel.

MVO-ondernemen

Voor haar milieubesparende bedrijfsvoering heeft Stayokay sinds 2008 het Europees Ecolabel, hét label voor milieuvriendelijkere producten en diensten. Daarnaast is Stayokay ook partner van WaterSpaarders. Het doel van dit project is (school)kinderen en hun ouders bewuster met warm water om te laten gaan en aan te zetten tot minder lang douchen, wat weer leidt tot energiebesparing. Maar ook aan de ontwikkeling van mens en maatschappij wordt gedacht. Zo vergoedt Stayokay bijvoorbeeld met het landelijke programma Stay4all de schoolreis voor kinderen waarvan de ouders de kosten zelf niet kunnen dragen. Het doel van dit project: de hele klas gaat op reis, niemand blijft achter. Tot slot stimuleert Stayokay het werken met mensen die een achterstand hebben op de arbeidsmarkt.

Hart-Hoofdprijs

Triodos is een onafhankelijke bank die bedrijven, instellingen en projecten financiert met een meerwaarde op sociaal, ecologisch en cultureel gebied. De Triodos Hart-Hoofdprijs is een publieksprijs, wat betekent dat het publiek bepaalt welke van de zes genomineerden de prijs in ontvangst mag nemen. Van 5 april tot en met 24 mei kan iedereen zijn stem uitbrengen via triodos.nl/hart-hoofdprijs. Op 24 mei wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de Triodos Hart-Hoofd ondernemersavond.

Reageer op dit artikel