nieuws

Foto’s: Parkhotel Den Haag na renovatie

Hotel 190

De renovatiewerkzaamheden bij Parkhotel Den Haag zijn gereed. De opdracht aan de ontwerpers: ‘Realiseer een hedendaagse indeling waarin zowel de zakelijke als de recreatieve gast zich welkom en thuis voelt.’

Foto’s: Parkhotel Den Haag na renovatie

Waar men voorheen bij binnenkomst het gevoel had dat het geheel sober, donker en gedateerd was, treedt men nu binnen in een lichte, frisse en hedendaagse ruimte. De aangepaste opstelling  geeft de medewerkers beter zicht op de aankomende en vertrekkende hotelgasten, waardoor ze nog beter in staat zijn de interactie met de gasten te vergroten. 

Hotelbar

De nieuwe hotelbar straalt warmte en rust uit. De ruime handgemaakte fauteuils, riante bankstellen en centraal geplaatste open haard nodigen uit om plaats te nemen in een sfeer van huiselijkheid. Door het wegbreken van de voormalige hotelbar is er nog meer openheid  en ruimte gecreëerd. Dagelijks fungeert deze nieuw gecreëerde ruimte als meeting plaza ten behoeve van de vergadergasten.

Ontbijtzaal

De ontbijtzaal en aangrenzende vergaderzaal, de Gardenroom en de Parkroom, zijn in dezelfde stijl als  de hiervoor beschreven ruimten gerenoveerd. Met glas-in-loodramen, kroonluchters, een massieve houten vloer, nieuwe meubels en een nieuwe wandafwerking.

In ere hersteld

Bij alle werkzaamheden  is getracht originaliteit te waarborgen of in ere te herstellen. De onderzijde van het imposante trappenhuis is geheel gerestaureerd en gezandstraald. Bij het opnieuw stofferen van de gangen is het tapijt van de trapopgang naar de ontbijtzaal verwijderd waarmee de originele trap van natuursteen weer zichtbaar is gemaakt. Eveneens is de marmeren ombouw van de gastliften vanachter de in het verleden aangebrachte aftimmering gehaald en in ere hersteld.

Het 120 kamers tellende Parkhotel Den Haag dateert uit 1912  Het hotel kent een unieke ligging in het hart van het Hofkwartier, grenzend aan de tuinen van Paleis Noordeinde.

Reageer op dit artikel