nieuws

‘Geen sector zo getroffen door aanslagen als horeca’

Hotel 29

De terroristische aanslagen in Brussel hebben geen enkele sector zo hard getroffen als de horeca. ’80 procent van de hotels en 60 procent van de restaurants ervaren de negatieve impact.’

‘Geen sector zo getroffen door aanslagen als horeca’

De horeca in België is harder getroffen dan welke branche dan ook door de aanslagen in Brussel. Dat verklaart Danny Van Assche van Horeca Vlaanderen tegenover de krant Het Laatste Nieuws. Volgens Van Assche merkte 60 procent van de restaurants en 80 procent van de hotels de impact van de aanslagen. ‘Horecazaken hebben een eerste keer geboet op de dag van de aanslagen zelf, vervolgens door het annuleren van reservaties voor de toekomst en ten slotte ook door het uitblijven van nieuwe boekingen.’

Steun gemeente

Eerder deze week merkte Marc van Muylders van Horeca Brussel tegen de NOS al op dat 600 zaken in de Belgische hoofdstad bang zijn failliet te gaan. Door alle hotels tijdelijk vrij te stellen van gemeentelijke belastingen wil de gemeente Brussel de noodlijdende zaken te hulp schieten.

Reageer op dit artikel