nieuws

Kamerlid Omzigt onthult treinproject Preston Palace

Hotel 63

Tweede kamerlid en treinliefhebber Pieter Omtzigt onthulde op 11 april het bouwproject ‘The Loc 6313’ in Preston Palace. Een replica van de grootste stoomtrein van Europa waar meer dan twee jaar aan is gewerkt.

Kamerlid Omzigt onthult treinproject Preston Palace

‘De officiële onthulling, verricht door kamerlid Omtzigt, is een mooie bekroning op een periode van hard werken’, laat het all inclusive hotel weten. ‘In het westen denkt men dat het stopt in Twente, maar hier begint het juist’, aldus Omtzigt, die zelf in Twente opgroeide.

Aan de 17,5 meter replica op ware grootte van de ‘Loc 6313’ is ruim twee jaar gewerkt. Het origineel was de grootste stoomlocomotief die de NS ooit had. Het gevaarte is in oktober bij het hotel geplaatst.

‘Gasten hoeven overigens niet bang te zijn dat dit de laatste vernieuwing is’, benadrukt het hotel. ‘Op dit moment zijn we alweer druk met de renovatie en vernieuwing van een complete hotelvleugel.’

Preston Palace zegt een marktaandeel van 18 procent te hebben in de regio. Afgelopen jaar boekte het 296 kamers tellende hotel 212.000 overnachtingen. Momenteel wordt een vleugel met 30 nieuwe kamers en enkele luxe suites bijgebouwd. Ook worden bestaande kamers gerenoveerd. Ook wordt dit jaar het restaurant vernieuwd. Begin dit jaar werd het hotel verkozen tot Familiehotel van het Jaar.

Reageer op dit artikel