nieuws

Motorclubs raken slaags in Van der Valk hotel

Hotel 35

De politie heeft de hele nacht onderzoek gedaan in en rond het Van der Valk hotel in Rotterdam waar twee motorclubs donderdagavond met elkaar slaags raakten. Getuigen meldden dat er zo’n twintig keer is geschoten en eerste politieonderzoek bevestigt dat.

Motorclubs raken slaags in Van der Valk hotel
ANP

Een woordvoerder van de politie noemt het vrijdag bijzonder dat er geen hotelgasten en eters in het restaurant van Van der Valk gewond zijn geraakt. Een deel van hen is gevlucht naar een fitnesscentrum in de buurt. Voor zover bekend hebben alle hotelgasten de nacht ‘gewoon’ in het hotel doorgebracht. ‘Nadat de politie en een arrestatieteam elke kamer hadden gecontroleerd, konden de gasten terugkeren.’ De politie is ook nog het dak van het hotel opgegaan. ‘Ook daar zijn enkele verdachten opgepakt.’

‘Op de oprijlaan van het hotel bij de Energieweg liggen diverse kogelhulzen’, aldus de woordvoerder. Een vuurwapen en een mes zijn in beslag genomen.

De vechtpartij ging tussen twee rivaliserende motorbendes: de Hells Angels en de Mongols. Zeker twintig verdachten zijn opgepakt. Ze zitten nog vast en worden gehoord, aldus de woordvoerder.

Bij de knokpartij viel ten minste een zwaargewonde maar de politie denkt dat er meer gewonden zijn. ‘Gebroken neuzen en zo. Er waren veel bebloede gezichten. Zo’n dertig mannen gingen met elkaar op de vuist en er is veelvuldig geschoten, dus de kans is groot dat er meer gewonden zijn. Die wisten dan te vluchten.’

In de Tweede Kamer is verontrust gereageerd op de schietpartij tussen twee motorbendes in een hotel in Rotterdam. PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch twitterde vrijdag dat er dinsdag vragen zullen worden gesteld over de ‘aanpak van deze gevaarlijke criminele organisaties’.

Kamerlid Madeleine van Toorenburg (CDA) pleit op Twitter voor een keiharde aanpak. ‘Rivaliserende motorclubs vechten hun conflicten uit onder gewone mensen. Elders zijn ze verboden. Wanneer pakt NL eens door?´

Reageer op dit artikel