nieuws

Nederlanders kiezen vaker voor hotel

Hotel 26

Over heel 2015 blijken Nederlanders vaker voor een hotel te hebben gekozen. 30 procent van de overnachtingen werd in een hotel doorgebracht tegenover een kwart op de camping. Tien jaar geleden was dat nog andersom, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Nederlanders kiezen vaker voor hotel

In 2005 koos een derde van de vakantiegangers in eigen land voor de camping en een kwart voor een hotel.

Meivakantie

Nederlanders die in eigen land meivakantie vieren, doen dat voornamelijk op de camping of in een vakantiehuisje. Uit cijfers van het CBS blijkt dat 5,5 miljoen nachten in mei vorig jaar in deze accommodaties werden doorgebracht. ‘Slechts’ 1,9 miljoen keer kozen Nederlanders in die maand voor een hotel. Bungalowparken waren met 3 miljoen overnachtingen iets populairder dan campings met 2,5 miljoen nachten.

Gelderland populair

Gelderland is volgens de cijfers van het CBS de populairste provincie. Van de ruim 66 miljoen nachten werden er 10 miljoen in 2015 in Gelderland doorgebracht: dat is 15 procent van de overnachtingen. Vakantiegangers kozen vooral voor de Veluwe en de Achterhoek. Groningen, Flevoland en Utrecht trokken de minste binnenlandse toeristen.

Reageer op dit artikel