nieuws

Noordwijk en Hotels van Oranje akkoord over nieuwbouw

Hotel 511

De Hotels van Oranje en de gemeente Noordwijk hebben een akkoord bereikt over nieuwbouw aan de Noordwijkse boulevard. Met het plan voor uitbreiding van de hotel- en congresfaciliteiten en de nieuwbouw van circa 100 appartementen en penthouses, is een investering van ruim €100 miljoen euro gemoeid.

Noordwijk en Hotels van Oranje akkoord over nieuwbouw

De eigenaren van de hotels, Bram Mol en Charles de Boer, zijn verheugd dat de kogel eindelijk door de kerk is en de economie van Noordwijk hiermee wordt versterkt. ‘Na vijf jaar van plannen maken, overleg, dialoog en vertraging kunnen we nu eindelijk aan de slag.’

Aanpassingen na overleg

De Hotels van Oranje hebben de afgelopen jaren veel energie en tijd gestoken in de dialoog met omwonenden, bewonersgroepen en politieke partijen over de ambitieuze plannen. De plannen zijn naar aanleiding van het overleg met deze partijen ook op onderdelen aangepast, waaronder de hoogte van een deel van de nieuwbouw ten opzichte van het hoogteniveau van de vuurtoren.

Levendige plint

Bram Mol: ‘De nieuwbouwplannen bieden Noordwijk een uitgelezen kans om zich ook in de toekomst als internationale congresplaats te blijven manifesteren. Bovendien zijn de investeringen goed voor de werkgelegenheid, wordt de lokale economie gestimuleerd en krijgt de Noordwijkse boulevard een geweldige stimulans met een levendige plint.’

 

Reageer op dit artikel