nieuws

Petitie tegen hotels in Amsterdamse brugwachtershuisjes

Hotel 86

Het plan om 28 leegstaande brugwachtershuisjes in Amsterdam te transformeren tot hotelkamers, wordt niet door iedereen enthousiast ontvangen. Ruim 3600 mensen hebben inmiddels de petitie ondertekend tegen hotelsuites in de brugwachtershuisjes.

Petitie tegen hotels in Amsterdamse brugwachtershuisjes
Petities.nl

Amsterdammers Henk van Dijk en SP gemeenteraadslid Tiers Bakker zijn de petitie gestart, omdat de inwoner van Amsterdam geen rol speelt in de plannen van de herbestemming van deze ‘architectonische parels’. De gemeente wordt verweten dat de 28 brugwachtershuisjes worden ‘weggegeven’ aan één hotelbedrijf, waardoor de gemeenschapsfunctie van de huisjes verdwijnt. Ook stelt Van Dijk dat met de plannen niet wordt voldaan aan de hotelstop die voor Amsterdam in het leven werd geroepen. Het is straks alleen bij uitzondering nog mogelijk om een nieuw hotel te ontwikkelen in Amsterdam. Het is op sommige plaatsen te druk in de stad, zo vindt de gemeente.

Gemeente

Joost Diepersloot van de gemeente Amsterdam bevestigt tegenover Het Parool de plannen voor de ‘kleine suites’. ‘In samenwerking met het Lloyd Hotel zijn er vergevorderde plannen voor de vrijkomende burgwachtershuisjes. De enige reden waarom ze er nog niet zijn, is omdat we moeten wachten op de centrale afstandsbediening die Waternet ontwikkelt’, meldt hij aan de krant. ‘Er is gekozen voor één invulling omdat op deze manier de verzameling intact blijft. Bovendien stammen deze plannen van voor de hotelstop. Dit is nog een na-eb effect.’

Reageer op dit artikel