nieuws

Quiet Room label voor alle hotelkamers Ramada Apollo Amsterdam

Hotel 153

Hotel Ramada Apollo Amsterdam Centre heeft alle kamers voorzien van een Quiet Room label. 434 kamers zijn ingedeeld in klasse 2 en 12 kamers in klasse 3. Ramada Apollo Amsterdam Centre is naar eigen zeggen het eerste Nederlandse hotel met de meeste kamers in klasse 2.

Quiet Room label voor alle hotelkamers Ramada Apollo Amsterdam

Ramada Apollo Amsterdam Centre ligt niet midden in het centrum, maar wel vlak naast een snelweg. ‘Wij zien de vraag naar stille hotelkamers steeds vaker terugkomen onder hotelgasten. Dit is één van de redenen dat wij onze kamers hebben laten keuren. Met deze labels kunnen wij onze gasten voor aankomst een garantie geven dat het stil is in onze kamers’, zegt Alexander Kluit, Business Area Manager van de keten.

Tijdens de keuring werd niet alleen het omgevingsgeluid gemeten, maar ook de geluiden in het hotel, zoals de airco- of ventilatiesystemen, geluid vanuit andere kamers of de gangen. ‘Het is uitzonderlijk dat alle kamers het label hebben ontvangen. Het geluidsniveau is per kamer getest en het label wordt ook echt per kamer uitgegeven. Veel hotels hebben maar een aantal kamers die aan de eisen voldoen. Voor ons hotel is dit een uitstekend resultaat’, aldus Kluit.

Het Quiet Room label is het eerste en objectieve keurmerk voor het geluidsniveau van hotelkamers. De metingen voor dit label worden uitgevoerd door het Kennis Centrum Geluidsisolatie. Op dit moment hebben ruim 100 hotels in Nederland een QR-label ontvangen. Het label heeft drie gradaties: klasse 1 betekent dat het toegestane geluidsniveau maximaal 43 decibel is. Bij klasse 2 is het toegestane geluidsniveau 48 decibel en voor klasse 3 is dit 54 decibel.

Ramada Apollo Amsterdam Centre met Floor17 is onderdeel van Apollo Hotels & Resorts, een keten van 13 kwaliteitshotels en resorts in Nederland.

Reageer op dit artikel