nieuws

The Student Hotel Amsterdam City officieel open

Hotel 450

De flagshiplocatie van The Student Hotel met 571 kamers aan de Amsterdamse Wibautstraat heeft officieel de deuren geopend.

The Student Hotel Amsterdam City officieel open

Het complex, in de voormalige kantoorgebouwen van Het Parool en Trouw, is volledig gestript en gerenoveerd om eigentijds design-savvy en high-end hotelfaciliteiten te combineren met kwalitatieve short- en long-stay faciliteiten. Onder andere een gym, bibliotheek, games room, werk- en studieruimtes en het aangrenzende bar-restaurant The Pool maken deel uit van The Student Hotel.

Oprichter Charlie MacGregor licht toe: ‘De laatste delen van het gebouw zijn nog in ontwikkeling. Zo werken we aan een plan voor het ontwikkelen van een zwembad en een gym in de kelder, kleine kantoorruimtes, zes extra vergaderruimtes, speciale co-work plekken en een auditorium met plek voor 200 mensen. De verwachte oplevertijd is herfst 2016.’

600 Van Moof fietsen

Op de begane grond is een gemeenschappelijke lounge met werkplekken, TED Talk booths, een bibliotheek, een games room en vergaderzalen. In de kelder huist een bijzondere fietsenstalling, met 600 Van Moof designfietsen, die beschikbaar zijn voor gasten.

Aan het hotel grenst bar-restaurant The Pool, het gloednieuwe f&b merk van The Student Hotel. Het concept is ontwikkeld door Bunmi Okolosi, die getraind werd door Michelin-chef Heston Blumenthal, en komt met een op de Mediterrane keuken geïnspireerd menu.

40 nieuwe hotels

The Student Hotel groep is in 2012 opgericht door de Schotse ondernemers Charlie MacGregor. Er zijn momenteel zeven hotels operationeel in Europa, met 15 nieuwe hotels in aanbouw of in de pijplijn.

Het eerste hotel opende in 2012 in Rotterdam, gevolgd door Amsterdam-West (2013), Den Haag (2014) en nu Amsterdam-City (2016). Daarnaast nam The Student Hotel in 2015 Melon District over en opende hierdoor vestigingen in Barcelona en Parijs.

Nieuwe openingen staan gepland in Groningen (augustus 2016), Eindhoven (begin 2017) en Florence (eind 2017). De organisatie heeft grootse expansieplannen, met het doel vóór 2020 veertig nieuwe hotels (15.000 kamers) in Europa te openen, waarbij de pijlen in Nederland zijn gericht op Delft, Leiden en Maastricht.

Reageer op dit artikel