nieuws

Tien genomineerden Dutch Hotel Award 2016 bekend

Hotel 1344

Dit zijn de tien hotels die dit jaar meedingen naar de 13e Dutch Hotel Awards. Waar vorig jaar slechts één hotel uit Amsterdam in de top 10 stond, valt het dit jaar op dat de Nederlandse hoofdstad sterk aanwezig is. ook doet voor het eerst een airporthotel mee.

Tien genomineerden Dutch Hotel Award 2016 bekend

‘Dat we dit jaar alweer de 13e editie organiseren, heeft de deelnemers niet laten afschrikken’, aldus initiatiefnemer en jurylid van de Dutch Hotel Award (DHA) Francesco Monaco. ‘Dat de inschrijving individueel kon worden geïnterpreteerd is door de hotelmanagementteams goed ontvangen en dat resulteerde in het op één na hoogste aantal inschrijvingen ooit. Bovendien wisten alle deelnemers zich zeer overtuigend en creatief te profileren. Dit maakte het samenstellen van een top 10 nu al tot een lastige opgave voor de juryleden.’

Uit de inzendingen heeft de jury de volgende 10 hotels genomineerd voor de top 10 van de Dutch Hotel Award, editie 2016 (in alfabetische volgorde):

  1. Bilderberg Hotel Klein Zwitserland
  2. Crowne Plaza Amsterdam – South
  3. De Wilmersberg
  4. INK Hotel Amsterdam
  5. Luxury Suites Amsterdam
  6. Novotel Suites Den Haag City Centre
  7. Paleis Hotel Den Haag
  8. Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport / Park Inn by Radisson Amsterdam Airport
  9. Sir Albert Hotel
  10. Stayokay Amsterdam Zeeburg

In de tweede selectieronde kijkt de jury vooral naar de verbetering van de resultaten, bijzondere wapenfeiten en de motivatie: waarom moet de deelnemer naar eigen zeggen de Dutch Hotel Award 2016 winnen? De helft valt af, waarna de 5 halve finalisten worden gepubliceerd op vrijdag 22 april

De halve finalisten worden uitgenodigd om op donderdag 19 mei een “powerpresentatie” te geven van 10 minuten: 8 minuten voor het managementteam en 2 minuten voor de directeur. De jury is onverbiddelijk: in geen geval mag de aangegeven tijd worden overschreden! De sessie vindt plaats in de Heineken Experience te Amsterdam. De jury kiest 3 finalisten, welke op maandag 23 mei worden bekendgemaakt.  

Op vrijdag 3 juni zal de top 3 door de jury worden bezocht, waarbij elk team 2 uur de gelegenheid heeft de eerder gegeven powerpresentatie uitgebreid toe te lichten. De winnaar van de Dutch Hotel Award 2016 zal op donderdag 23 juni tijdens de 3e editie van het Hotel Management Diner van Misset Horeca bekend worden gemaakt.

Ook als u niet deelneemt aan de DHA, kunt u aanschuiven bij dat diner – mits u wel deel uitmaakt van het mt van een Nederlands hotel. Naast de DHA wordt daar ook weer de Misset Hotel Personality Award uitgereikt aan iemand die zijn sporen heeft verdiend in de Nederlandse hotellerie. Als spreker treedt onder meer Ewout Hogendoorn op, die zijn jaarlijkse Hosta rapport zal presenteren tijdens het diner. Nieuw dit jaar is de Misset Hotel Young Talent Award, voor een aanstormend managementtalent.

12 winnaars

Dit zijn de winnaars van de DHA tot nu toe:

2015: Hotel van Oranje
2014: Postillion Deventer
2013: Pulitzer, Amsterdam
2012: Palace Hotel, Noordwijk
2011: Townhouse, Maastricht
2010: Papendal, Arnhem
2009: De Zon, Ommen
2008: Eden American, Amsterdam
2007: Château St. Gerlach, Valkenburg a/d Geul
2006: Des Indes, Den Haag
2005: Beaumont, Maastricht
2004: Delta Hotel, Vlaardingen

Bekijk hieronder een video waarin de winnaar van vorig jaar, Hotel van Oranje, terugkijkt op de winst:

De Dutch Hotel Award is een initiatief van Trust Hospitality en vormt een onderscheiding voor het hotelbedrijf waarvan het managementteam zich op een unieke manier onderscheidend heeft gemanifesteerd. DHA heeft tot doel de creativiteit en het professionalisme in de hotellerie te vergroten

De jury bestaat uit voorzitter Bas Tolmeijer van Trust, hoofdredacteur Marjon Prummel van Misset Horeca, Francesco Monaco van Trust, Theo Spies van SBS Architectuur, Jan van der Doelen van ING, Bart Meinen van Heineken en Sander Allegro van Hotelschool The Hague.

 

Reageer op dit artikel