nieuws

‘Aantal gasten vijfsterrenhotels Amsterdam daalt’

Hotel 1286

Vijfsterrenhotels in Amsterdam zien een daling van het aantal gasten. Dat meldt Het Parool op basis van een uitspraak van een woordvoerder van Amsterdam Marketing.

‘Aantal gasten vijfsterrenhotels Amsterdam daalt’

‘Over de hotelbezetting in Amsterdam is het nog lastig uitspraken doen’, aldus de woordvoerder. ‘De actuele cijfers zijn nog niet beschikbaar, maar nadat we onze belangrijke contacten hebben gebeld, kunnen we wel zeggen dat de vijfsterrenhotels een lagere bezetting hebben gehad.’

Volgens Amsterdam Marketing gaat het met name om de toeristen die van ver weg komen: Amerikanen en Japanners. ‘Het kan ermee te maken hebben dat zij wegblijven in verband met de aanslagen in Brussel en Parijs.’

Omdat het aantal hotelkamers is toegenomen in vergelijking met vorig jaar, kan nog niet worden gesteld dat er ook echt minder toeristen naar Amsterdam zijn gekomen.

 

Reageer op dit artikel