nieuws

Hostelketen Stayokay wint Triodos Hart-Hoofdprijs 2016

Hotel 1199

Hostelketen Stayokay heeft de Triodos Hart-Hoofdprijs 2016 gewonnen. Deze publieksprijs is een erkenning voor de wijze waarop de onderneming bijdraagt aan een duurzame wereld. Stayokay zegt toe het gewonnen geldbedrag te investeren in een groen dak op het restaurant van het Hostel in Amsterdam.

Hostelketen Stayokay wint Triodos Hart-Hoofdprijs 2016

Stayokay heeft gewonnen omdat er bij het bouwen en verbouwen van de hostels op vele vlakken rekening wordt gehouden met mens en milieu. Dit zit hem niet alleen in het besparen van energie, maar bijvoorbeeld ook in het gebruik van duurzame materialen en verantwoord watergebruik. Duurzaam bouwen is een onderdeel van de overkoepelende duurzaamheidscampagne van Stayokay: ‘Goed bezig!’. Marijke Schreiner, algemeen directeur Stayokay: ‘Het is een enorme erkenning voor alle medewerkers van Stayokay, die zich dagelijks inzetten om het onze gasten zo goed mogelijk naar hun zin te maken én om goed te doen voor het milieu. We zullen het gewonnen geldbedrag investeren in een groen dak op het restaurant in het hostel in Amsterdam Zeeburg. Het dak, bedekt met planten, draagt bij aan het reduceren van de CO2-uitstoot.’

Goed bezig

Duurzaamheid zit sinds jaar en dag in de bedrijfsvoering van Stayokay verweven. Onder de noemer “Goed Bezig” wil Stayokay gasten, medewerkers en leveranciers aansporen tot het maken van alternatieve, duurzame keuzes. Voor deze milieubesparende bedrijfsvoering heeft de hostelketen sinds 2008 het Europees Ecolabel, hét label voor (meer) milieuvriendelijke producten en diensten. Daarnaast is Stayokay ook partner van WaterSpaarders. Het doel van dit project is (school)kinderen en hun ouders bewuster met warm water om te laten gaan en aan te zetten tot minder lang douchen, wat weer leidt tot energiebesparing. Maar ook aan de ontwikkeling van mens en maatschappij wordt gedacht. Zo vergoedt Stayokay met het programma Stay4all de schoolreis voor kinderen waarvan de ouders de kosten zelf niet kunnen dragen. Doel van dit project: de hele klas gaat op reis, niemand blijft achter. Ook stimuleert Stayokay het werken met mensen die een achterstand hebben op de arbeidsmarkt.

Triodos Hart-Hoofdprijs

Triodos is een onafhankelijke bank die bedrijven, instellingen en projecten financiert met een meerwaarde op sociaal, ecologisch en cultureel gebied. De Triodos Hart-Hoofdprijs is een publieksprijs, wat betekent dat het publiek bepaalt welke van de zes genomineerden de prijs in ontvangst mag nemen.

Reageer op dit artikel