nieuws

Ibis-hotel in Apeldoorn van de baan

Hotel 1547

Er komt voorlopig geen Ibis-hotel in een leegstaand kantoorpand aan de Roggestraat in Apeldoorn, tegenover het Coda-museum. De plannen omvatten een hotel met 97 kamers dat onderdeel zou worden van Ibis.

Ibis-hotel in Apeldoorn van de baan

De verbouwing van het pand is stilgelegd. De bouwplannen voldeden niet aan eisen van het ministerie. De gemeente probeerde dat samen met de initiatiefnemer nog te repareren, maar volgens de gemeente heeft die laatste niks meer gedaan, zo meldt De Stentor.

Daarom is de aanvraag voor de vergunning verder niet behandeld. Ook is de eigenaar van het kantoorpand inmiddels failliet.

Dat schrijven burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. De conclusie is dat verbouwing van dit lege kantoorpand nu stil ligt. De gemeente wacht de verdere ontwikkelingen af.

De reageerders op de site van De Stentor noemen het jammer dat het ibis-hotel er niet komt. ‘Het zou goed zijn voor Apeldoorn, voor winkels en werkgelegenheid.  Ook zien mensen graag een invulling voor het leegstaande kantoorpand dat ze als minder mooi ervaren.

Reageer op dit artikel