nieuws

Maatregelen Mallorca tegen ‘zuipvakanties’: hoteliers sceptisch

Hotel 104

Mallorca heeft het helemaal gehad met toeristen die alleen naar het Spaanse vakantie-eiland komen om zich vol te gieten. De regering van de Balearen heeft nu maatregelen genomen om daaraan een einde te maken. De aanbieders van zuiptochten kunnen voortaan een boete van 40.000 euro krijgen. De heeft de minister van Toerisme op de Balearen Biel Barceló woensdag bekendgemaakt.

Maatregelen Mallorca tegen ‘zuipvakanties’: hoteliers sceptisch

Volgens de krant Diario de Mallorca heeft de minister tijdens een bijeenkomst met hoteliers gezegd dat de politie deze zomer streng gaat controleren op excessen met drank. Dat gebeurt naar aanleiding van de borrels die twee ondernemers op de openbare weg in Playa de Palma organiseerden en die uitdraaiden op een bacchanaal.

Hoteliers: ‘er verandert toch niets’

De hoteleigenaren zijn evenwel sceptisch over de aanpak. ‘Er verandert toch niets’, zegt Francesc Marin namens de beroepsgroep. ‘In de toeristische gebieden lopen de balletje-balletjespelers, stelende bloemenvrouwtjes, hoeren, straathandelaren en masseuses nog gewoon rond, zoals altijd.’

Reageer op dit artikel