nieuws

Duits hotel Novum naar Amsterdam

Hotel 1721

Het Duitse Novum Hotels krijgt een viersterrenhotel met 245 kamers in het Kopgebouw aan de Cruquiusweg in stadsdeel Zeeburg in Amsterdam. Het hotel krijgt het label ‘Novum Select’.

Duits hotel Novum naar Amsterdam

Het wordt het eerste hotel van de Novum-groep in Nederland. Het pand staat ook bekend als ‘Het Amsterdam City Harbour Hotel’.

Het hotel bevindt zich in drie van de vier torens van het Kopgebouw in Amsterdam, waarbij de receptie is gelegen in een van de torens aan de waterzijde. Ook zal hier een hotelbar komen, waardoor gasten aan het water een hapje en een drankje kunnen doen, uitkijkend over de haven ‘Port Entrepot’.

Naast het hotel komen er ook serviced apartments en een jachthaven met circa 200 ligplaatsen. Er komen 85 appartementen, variërend van studio tot ruime 2-kamer appartementen. Voor deze appartementen is eind 2015 een overeenkomst gesloten met de Short Stay Group (Yays). Yays bevindt zich in ‘Toren D’ van het complex en gasten zullen in een appartement maximaal drie maanden verblijven. 

De bouw is al begonnen en zal naar verwachting maximaal circa 3 jaar duren.

Reageer op dit artikel