nieuws

EquipHotel bouwt volledig hotel na op beursvloer

Hotel 1148

Hotelbeurs EquipeHotel, in november in Parijs, introduceerde deze week een noviteit op de de tweejaarlijkse beurs: op de beursvloer wordt een ‘echt’, drie verdiepingen tellend hotel gebouwd, waarin bezoekers de volledige customer journey afleggen en daarbij op alle gebieden de trends gepresenteerd krijgen.

EquipHotel bouwt volledig hotel na op beursvloer

‘We doen er alles zoals in een echt hotel, behalve slapen’, zegt beursdirecteur Corinne Menegaux van EquipHotel. Studio16, zoals het ‘hotel’ heet, meet 3000 vierkante meter, en is ingedeeld in drie etages: één voor lobbyconcepten en buitengebied, één voor trends in kamers en meetingruimtes, en één voor f&b.

Functie

Op de eerste verdieping ligt veel nadruk op functie. De trend van werkende nomaden, zzp’ers, is in Nederland al enkele jaren aan de gang maar voor hoteliers in veel andere landen nog onbekend gebied.

Op deze vloer veel aandacht voor het faciliteren van deze groep, waarbij de lobby een werkruimte en vergaderzaal is. Rode draad: het zijn dure vierkante meters, benut ze optimaal en zorg dat er elk moment van de dag een functie voor is, niet alleen tijdens check-in.

Kameleonmeubels

Niet alleen de ruimte is multifunctioneel, ook het meubilair. Zet stoelen neer die net zo makkelijk ontbijtstoel, vergaderstoel of ontspanstoel kunnen zijn, afhankelijk van het moment van de dag.

Ook wordt een trend geschetst waarbij het terras, het buitengebied een verlengde van de lobby is, met eenzelfde look&feel. Als laatste voorname trend wordt gezien dat de bar een steeds centralere rol in de lobby neemt, en op den duur de checkin-balie zelfs vervangt, of er een verlengde van wordt. Dit zien we in Nederland al in bijvoorbeeld hotels van Postillion of bij Apollo Groningen.

Uitpakken

In de kamers uiteraard een grote rol voor het bed, maar daarnaast ook voor ander meubilair: nu meer en meer kleine één-op-één meetings in hotels plaatsvinden, wordt ook de kamer soms een vergaderruimte. Daar is meubilair voor nodig dat dit mogelijk maakt. Daarnaast is de kamer ook de ruimte waarin wordt gesport, gerelaxt en gewerkt.

En in de veel hotels kan ruimte worden bespaard op de kastruimte. Gasten nemen nauwelijks de moeite hun koffer uit te pakken, ze klappen m alleen open. Dus veel leg- en hangruimte is overbodig.

EquipHotel 2016 is van 6 tot en met 10 november 2016 in Parijs. Registreren start later deze maand en kan gratis met de code TNL01.

Reageer op dit artikel