nieuws

Gratis hotels voor patiënten taaislijmziekte

Hotel 1139

De Vereniging van 3-4-5 Sterren Hotels Den Haag en omgeving stelt ook dit jaar weer ruim 100 hotelkamers ter beschikking, zodat zoveel mogelijk patiënten die lijden een ernstige slijmvliesaandoening op 25 juni aanwezig kunnen zijn op CF Beachdance, de lotgenoten contactdag.

Gratis hotels voor patiënten taaislijmziekte

Cystic Fibrosis is een ernstig aangeboren slijmvliesaandoening die, vooralsnog, niet te genezen is. De slijmvliesklieren van CF patiënten produceren taaislijm. Dit resulteert in slijmophopingen in de lever, darmen en longen met ernstige bacteriële infecties tot gevolg. De gemiddelde levensverwachting is momenteel rond de veertig jaar.

Hotelovernachtingen

Krijn Taat van de Vereniging van 3-4-5 Sterren Hotels, is trots op de bijdrage van de Haagse hoteliers: ‘Middels het beschikbaar stellen van ruim 100 hotelkamers hopen wij dat zoveel mogelijk mensen met Cystic Fibrosis in de gelegenheid zijn om naar de CF Beachdance te kunnen komen. Juist voor de mensen waarbij een hotelovernachting het verschil uit maakt tussen wel of niet in de gelegenheid zijn om naar de CF Beachdance te komen. Op deze manier leveren wij onze bijdrage en steun aan de lotgenoten contactdag.’

De Vereniging 3-4-5 Sterren Hotels bestaat uit 29 hotels in Den Haag en omgeving. Eerder omarmden deze hotels gezamenlijk het ALS Gala in het Kurhaus en het VNG diner ter gelegenheid van hun 100 jarig bestaan.

CF Beachdance

Tijdens CF Beachdance met DJ Jean, Charly Lownoise, Michael Blijleven en de avondploeg van Radio 538, wordt aandacht gevraagd voor deze erfelijke ziekte en de noodzaak van donorregistratie om de beperkte levensverwachting van CF patiënten te verhogen.

 

Reageer op dit artikel